Arbitrul lui Rocchi „numirea fantastică” pentru finala de la Baku

Van Lierde and Bartlett win the XXVIII edition of IRONMAN Lanzarote
Van Lierde and Bartlett win the XXVIII edition of IRONMAN Lanzarote
iunie 4, 2019
Arbitrul lui Rocchi "numirea fantastică" pentru finala de la Baku

Gianluca Rocchi este gata să savureze această ocazie, în timp ce se ocupă de finala UEFA Europa League din Baku.

Arbitrul italian Gianluca Rocchi va fi responsabil de finala UEFA Europa League

Arbitrul lui Rocchi numirea fantastică pentru finala de la Baku

Gianluca Rocchi este încântată și mândră că a fost aleasă de comisia de arbitri a UEFA pentru a se ocupa de finala de miercuri a UEFA Europa League între Chelsea și Arsenal din Baku – iar italianul este hotărât să se bucure de acest moment.

„Este o întâlnire fantastică pentru mine – este un derby din Londra, deci este un meci special”, spune tatăl de 45 de ani, care vine de la Florența. „Vreau să fac tot ce este mai bun din acest meci. În linia de dinaintea startului, probabil mă voi uita la echipe, antrenori, mulțimea, colegii mei ai echipei de arbitri și înțeleg cu adevărat importanța ocazia.”

Un arbitru internațional din 2008, Rocchi se află în etapele finale ale unei cariere deosebite în care a preluat deja o altă întâlnire europeană majoră – Cupa Superioară UEFA 2017 între Manchester United și Real Madrid.

Nici nu este un străin la finala UEFA Europa League – a fost al patrulea oficial pentru întâlnirea din 2010 între Atlético Madrid și Fulham, precum și întâlnirea lui Manchester United împotriva lui Ajax din 2017.

Rocchi a început arbitrajul în 1989

„Am jucat fotbal, dar am realizat că nu voi fi cel mai bun jucător vreodată, așa că am decis să” traversez râul „și să devin arbitru”, spune el. „Este o decizie pe care, evident, nu mi-am regretat niciodată – am făcut o alegere excelentă”.

El va fi asistat la finala de la Baku de compatrioții Filippo Meli și Lorenzo Manganelli, iar Daniele Orsato a preluat rolul de al patrulea oficial.

„Suntem o echipă bună”, explică Rocchi. „Și fără echipa dvs., nu vă puteți aștepta să arbitrați un meci cât mai bine cu putință. De asemenea, este foarte important să mergeți ca o echipă – dacă relația este bună și există o atmosferă bună, aceasta durează mult modalitate de a vă asigura că veți funcționa bine ca unitate pe teren „.

Rocchi subliniază că abilitățile manageriale merg mână în mână cu diversele aspecte tehnice ale arbitrajului, spunând: „Cred că trebuie să existe un respect reciproc între un arbitru și jucătorii, astfel încât trebuie să poți comunica cu ei”. Rocchi consideră, de asemenea, că arbitrajul din Seria A din Italia din 2004 a fost esențial pentru a-l ajuta să adune experiența și forța mentală necesară pentru a face față celor mai mari ocazii internaționale.

„Este vital ca tu să fii arbitru, dar este valabil să te uiți la alți arbitri și să ia anumite lucruri de la ei pentru a te îmbunătăți”, a spus el. Cunoașterea fotbalului și a tacticii sale, se pare, este, de asemenea, esențială. „Nu cred că poți arbitra la cele mai înalte nivele de astăzi dacă nu știi nimic despre joc”, a adăugat Rocchi, care salută oportunitățile pe care arbitrii de vârf de astăzi trebuie să le studieze și cum joacă echipele.

Călătorind, petrecând momente prețioase cu familia și prietenii și mergând la cinema împreună cu cei doi fii ai săi, în vârstă de opt și zece ani, ocupă timpul lui Rocchi departe de teren. „Timpul tău poate fi limitat datorită îndatoririlor arbitrajului, așa că mă aștept cu nerăbdare la aceste momente când vin în jur”, a spus el.

Rocchi se apropie acum de ziua când va fi momentul să-și închidă fluierul și să se uite înapoi la o călătorie de arbitraj satisfăcătoare. „Sunt hotărâtă să fac tot ce pot până la ultimul fluier al ultimului meu joc”, a spus el. „Și aceeași dorință de a-mi face cât mai mult este valabilă și pentru finala de la Baku”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *