Van Lierde and Bartlett win the XXVIII edition of IRONMAN Lanzarote

Arbitrul lui Rocchi "numirea fantastică" pentru finala de la Baku
Arbitrul lui Rocchi „numirea fantastică” pentru finala de la Baku
mai 29, 2019
Emilio Aguayo și Lucy Charles câștigă al 35-lea Triatlon al vulcanului
Emilio Aguayo și Lucy Charles câștigă al 35-lea Triatlon al vulcanului
iunie 13, 2019
Van Lierde and Bartlett win the XXVIII edition of IRONMAN Lanzarote

Van Lierde and Bartlett win the XXVIII edition of IRONMAN LanzaroteEdiția 2019 va fi amintit pentru condițiile meteorologice extreme sportivii au trebuit să se confrunte în fiecare secțiune a evenimentului

Sâmbătă, 25 mai, în jur de 1600 de triatleți din până în 60 de țări diferite au început la Clubul la Santa IRONMAN Lanzarote, considerat de mulți sportivi ca fiind „cel mai dur om de fier din lume”. Un test care a împins din nou limitele participanților cu condiții meteorologice nefavorabile, în care curenții marini, vânturile puternice, soarele și căldura predomină.

„Nu ești un adevărat IRONMAN dacă nu ai făcut – o pe cea din Lanzarote, e cea mai grea din lume” – Michelle Vesterby

Printre sportivii din această ediție, au fost mai multe cele mai importante,

cum ar fi Alessandro Degasperi (ITA), câștigător al IRONMAN Lanzarote 2015 și 2018; Andreas Raelert (GER), 3-timp-runner-up de IRONMAN Campionatul Mondial (2010, 2012 și 2015); Ivan Raña (SPANIA), runner-up în 2018; sau Frederik Van Lierde (BEL), campion al IRONMAN Campionatele Mondiale în 2013 și 5-timp-câștigător al IRONMAN Franța.Printre sportivii din această ediție, au fost mai multe cele mai importante,

Cursa a început la ora 7:00 dimineața în orașul turistic Puerto del Carmen, cu 3,8 km înot concurenței, în cazul în care Raelert a fost unul dintre primii pentru a începe cu un timp de 00:49:13, urmat de Emilio Aguayo (00:49:15), care a surprins în prima lui participare la un Ironman, în timp ce Van Lierde a fost cel de-al treilea să plece fiind la 1:11 de start. Femeile, de asemenea, a oferit o călătorie spectaculoasă, cu Canadiană Rachel McBride (00:53:35) iese primul din apă și Maja Etapă doar peste un minut distanță (00:54:55) la distanță.

În timpul cursei de ciclism, Aguayo a început să încetinească în timp ce trecea prin Parcul Național Timanfaya, ajungând pe locul cinci, în timp ce Jaroslav Kovacic (SLO) a rămas cu duoul principal. La kilometrul 132, Raelert s-a confruntat cu vești proaste și a fost forțat să abandoneze competiția din cauza unor probleme fizice pe care le avea.

Emma Menso condus femei cursa cu un ritm impresionant, dar ea, de asemenea, a trebuit să renunțe la competiție din cauza problemelor fizice, și, prin urmare, Bartlett a preluat și finalizat de ciclism segment cu o ora 05:38:00, care i-a permis să mențină o distanță considerabilă de rivalii ei.

Christian Kramer German l-a depășit pe Van Lierde în zonaChristian Kramer German l-a depășit pe Van Lierde în zona

de tranziție și a fost primul atlet care a început cursa pe jos, urmat de Jaroslav Kovacic. Ca rasa a progresat, pozițiile s-a schimbat din nou și Frederik Van Lierde, care a fost capabil să rămână în prima poziție până când ajunge la linia de sosire cu un timp total de 08:51.16, a fost capabil să se plaseze în fruntea cursei. Kramer a ajuns al doilea, la aproape 5 minute distanță, cu un timp total de 08: 56.08, în timp ce începătorul Emilio Aguayo a terminat o cursă uimitoare cu un timp de 09:55.

În categoria femei, Nikki Bartlett a fost capabil să gestioneze bine avantajul de a avea la începutul celui de al treilea segment, a trecut linia de sosire pe primul loc, cu un timp total de 09.59:10, urmat de Maja Staje (10.03:41) și Lenny Ramsey, cu un timp de 10:20:48.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *